ett öppet förhållade ?

Varför är man otrogen? I alla år människan har varit gift eller varit tillsammans med en man eller en kvinna har otrohet föregått. Från 1547 då Henrik VIII av England var otrogen med Anne Bolyen tills nu då vissa är otrogna mot sin kille eller tjej även fast man bara varit tillsammans en månad. 
      
   Varför är man då otrogen? För att man råkade? för att man blev uttråkad av killen? för att man var onykter? Om man är tillsammans med en kille och ingenting känns bra, istället för att vara otrogen kan man göra slut och då blir inte han ledsen. Och om man är otrogen för att man inte får något sex av personen så gå inte till andra utan tvinga han. Otrohet kan förekomma i både långa och korta förhållanden, istället för at komunicera med sin pojkvän så är man otrogen, "jag vill inte göra slut med honom för jag älskar honom', "han kommer nog aldrig få veta" 
Men tänk om han får veta, ska personen som har varit otrogen berätta för honom eller kommer han få veta det av någon random människa.  Vad ska man göra om man är i den situtaionen, ska man vara ärlig eller ska man inte. om man inte berättar kan man leva med skuldkänslan?
       
Om man har ett öppet förhållande och ligger runt med andra medans man har en pojkvän hemma och han vet ,han är med på det, han gör likadant kallas det då otrohet? jag var inne på ett debattforum och läste vad olika människor har skrivet. Det började med att signaturen Lycklig som få- skrev att hon hade precis börjat leva ett öppet förhållande. Hon lever med en sambo och skulle aldrig byta ut honom, inte heller skulle någon av dom vilja hitta ny partner. "Men den där känslan av att vara oemotståndlig och vacker i en annan mans ögon eller det där pirret när någon rör en första gången, det är ju bara underbart!"  men hon skulle vilja höra vad folk tycker om denna frågan. medans signaturen esme på samma debattforum säger att hon aldrig skulle kunna leva i ett öppet förhållande, ha tanken att henens man går hem till någon annan. hon skulle känna sig lite hotat av de andra kvinnorna eller om hon var svartsjuk. 
          
Men sen finns det ju vissa punkter som är mindre bra, det är om man har barn och man har ett öppetförhållande. Signaturen mammamiia har många frågningar om barnen. "Vad händer i ett öppet förhållande när barnen blir större? När de börjar undra saker? Hur sexualfostras barnen i ett öppet förhållande? Vad lär man barnen om förhållanden och parrelationer?". Om ett barn växer upp med föräldrar som har ett öppet förhållande blir det samma bild av sin familj då, är man fortfarande en hel familj fast med flera i?

Vart går gränsen för att det ska kallas otrogen? Går den vid att kyssa en annan, tafsa på en annan eller vid att ha sex med en annan? men vad är då värst, ha sex med en annan person eller strula runt med 20 personer? Är det olika gränser för olika förhållanden, hur länge man har varit tillsammans, hur nära man står varandra.  


hej, det är är min nya blogg och den ska handla om otrohet.

hej barn!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0